Belid Picasso taklampa över matbord

Ljuset från Varberg

Belid Cato golvlampa i mässing bredvid en fåtölj

Svensk produktion

Alla lampor från Belid tillverkas i vår egen fabrik i Varberg, Sverige och det är vi väldigt stolta över.  I vår fabrik har vi en egen design- och konstruktionsavdelning, prototypverkstad, syateljé och en maskinpark för metallbearbetning. Vårt engagemang följer med våra produkters resa genom hela fabriken, från idé till färdig lampa. Resultatet är lampor präglade av ett genuint hantverk och hög kvalitet. 

Belid Gloria taklampa i ett stilrent vardagsrum med en ljus fåtölj

Skandinavisk design

Belids sortiment kännetecknas av kvalitetslampor i skandinavisk design där rena, avskalade linjer och enkla former möter funktionalitet. Tillsammans skapas tidlösa lampor för alla rum, miljöer och kontexter. 

Från Belid kommer fler populära klassiker såsom Gloria, Picasso, Cato och Diablo.

Vägglampa med USB uttag

Läs det här om du vill ha ljus och samtidigt hålla dig fulladdad

Idag lever vi i symbios med våra smartphones, klockor och andra laddningsbara enheter. För att passa dagens livsstil och fylla en naturlig plats i våra moderna hem behöver är lampor en lämplig produkt att addera funktionalitet till. Lampor kan vara så mycket mer än en energikälla för ljus eller en snygg inredningsdetalj i rummet.

En del i den här utvecklingen är att designa lampor med integrerade USB-uttag som du kan koppla din mobilladdare till. Lampor med ett USB-uttag är en praktiskt och funktionell lösning för att ladda mobilen när du sitter och läser eller över natten i anslutning till sänglampan. Vår stilfulla vägglampa Tyson finns med USB och du kan välja på vilken sida du vill att uttaget ska sitta så att du smidigt kommer åt att koppla in din laddare. Dessutom finns det en praktisk hylla som tillbehör för att förvara mobilen vid laddning. >> Upptäck Tyson med USB uttag

Belid Boo utomhusbelysning på uppfarten

Boo

Svenskgjuten återvunnen aluminium. Tillverkad i Varberg. Design av Thomas Sandell. ”Jag ville göra en produkt som har potential att bli ett enkelt och självklart val som utebelysning, idag och i framtiden” - Thomas Sandell