Porto – en naturlig skönhet | Belid
Belid Porto 30cm taklampor i kork över bord med stolar i trä

Porto – en naturlig skönhet

Porto – en naturlig skönhet

2021-08-17

Belid Porto 30cm taklampor i kork över bord med stolar i trä

2021-08-17

Porto är en serie armaturer där kärlek till naturen har spelat en central roll både i design och materialval. Tillverkad i naturmaterial och med enkla men vackra linjer intar Porto sin plats i den nordiska designstilen.

Kork är en naturlig råvara, återvinningsbar och hållbar. Korkblocken som vi använder i Porto är gjorda av lager av korkband och inte granulat av kork. Den omsorgsfulla hanteringen innebär att korkmaterialets egenskaper bevaras jämfört med mer vanliga korkprodukter gjorda i granulat. Genom att använda naturlig kork till Porto behålls de flesta egenskaperna såsom korkens elasticitet och akustisk isolering, motståndskraft mot friktion, allergivänlighet och återvinningsbarhet. Och sist men inte minst, genom att använda naturlig kork, gör det ursprungliga korkmönstret varje Porto-produkt unik.

Porto finns i tre olika storlekar, S, M och L.

Joakim skissar

Designerporträtt Joakim Fihn

Som student på HDK i Göteborg hade Joakim Fihn siktet inställt på en enda arbetsplats efter sin examen - Belid Lighting Group. Efter ett studiebesök på Belids fabrik blev Joakim både inspirerad och hänförd över de möjligheter som fanns med tillverkningen vägg i vägg med kontor, designteam och projektledare. Kort efter sitt examensarbete blev företaget också Joakims arbetsplats och har så varit i nu 15 års tid. Idag arbetar Joakim som in-house designer med ansvar för utveckling av Belids sortiment.

Linus pratar med Christina - vi riktar ljuset på

Vi riktar ljuset på - vår fabrik i Varberg

I vår nya artikelserie så kommer vi rikta ljuset på olika samarbeten, projekt, händelser eller saker som vi helt enkelt tycker förtjänar att belysas lite extra. Vi har därför valt att kalla vinjetten för ”Vi riktar ljuset på”. Först ut är vår fabrik som ligger vägg i vägg med huvudkontoret i Varberg.

Vägglampa med USB uttag

Läs det här om du vill ha ljus och samtidigt hålla dig fulladdad

Lampor kan ge mer energi än bara ljus. I dagens livsstil behöver vi också kunna hålla våra mobila enheter laddade. Vår lampa Tyson med USB-uttag är en lampa som passar hur vi lever våra liv idag.

Mist på uppfarten lys upp i mörkret

Rätt belysning, på rätt plats och vid rätt tid

Se över din ljuskälla och spara energi, för säkerhets skull

Arbetsplatsbelysning över skrivbord

Så här ljussätter du ditt hemmakontor på bästa sätt

Har du rätt ljus när du jobbar hemma, eller låter du kökslampan agera som arbetsbelysning?

Svart Cato golvlampa från Belid

Våra mest ikoniska Belid lampor

Lamporna som har blivit riktiga klassiker och är en viktig del av vårt DNA.

Belid Vincent bordslampa på en hylla

Tips på hur du bäst ljussätter ett rum

Här ger vi tips på vad du kan tänka på för att skapa den ultimata ljussättningen i ditt rum.